آشنایی با انواع کولر گازی و کارآیی آنها در تهویه مطبوع

در حالت کلی کولر گازی وظیفه جذب هوای گرم درون و تولید هوای خنک و مطبوع از طریق فرآیند تبخیر مایع مبرّد به گاز در اواپراتور کولر را دارا میباشد . کولر گازی از یک بخارکننده برای جذب نمودن گرمای هوا (اواپراتور)، یک کمپرسور جهت متراکم کردن گاز مبرّد، یک کندانسور بیرونی برای خنک کردن مبرد، شیر انبساط تشکیل گردیده است .کولر های گازی را می توان به دو دسته  کولرهای دو تکه یا همان اسپلیت ها و کولر گازی یک تکه (پنجره ای یا پرتابل) تقسیم بندی کرد.

 کولر گازی 2 تکه یا همان اسپلیت ها از دو پنل داخلی و پنل خارجی (کندانسور) تشکیل شده است . قسمت درونی را ، یونیت داخلی یا پنل داخلی (اواپراتور) و همچنین بخش خارجی را ، یونیت خارجی یا پنل بیرونی (كندانسور)مینامند.

کمپرسور در حقیقت موتور یا قلب کولرهای گازی و اسپلیتها است که به جهت قرار گرفتن آن در قسمت بیرونی دستگاه صدای حاصل از کار کرد دستگاه به داخل ساختمان منتقل نمی شود، لذا احساس راحتی و آرامش صوتی بیشتری حاصل می گردد. کمپرسورها یا موتور کولرگازی را می توان در سه نوع کمپرسور پیستونی حاره ای،کمپرسور اسکرال و کمپرسور روتاری تقسیم بندی کرد.

حتما بخوانید: بارز ترین تفاوت های کولر آبی و کولر گازی

اسپلیت ها را هم میتوان در انواع مختلفی از جمله اسپلیت های دیواری، ایستاده، سقفی، کاستی و ... تقسیم بندی نمود .

کولرگازی یک تکه پنجره ای بسیار متداول بوده و محل نصب آنها در داخل قاب پنجره می باشد .معمولا نوع کولر های گازی قدیمی بدلیل نوع کمپرسور آنها ، دارای مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر کولر گازی می باشند.کولرهای اسپلیت پرتابل هم که چند سالی است وارد بازار گردیده از نوع کولرهای یک تکه و یکپارچه می باشند که توضیحات و انواع آنها در سایت دماتجهیز ارائه گردیده است.

از لحاظ مصرف انرژی اسپلیت ها را می توان در نوع کم مصرف دارای سطح انرژی A  که مجهز به اینورتر می باشند و نوع دیگر یا معمولی دارای سطح انرژیB .

Comments

Popular posts from this blog

درب پشت جاروبرقی

راهکارهای راحت برای رفع خنک نشدن یخچال مای تگ

آشنایی با نمایندگی تعمیرات ارج